Acel moment când vrei sa încerci ceva nou de mancare, dar e greu să decizi ce.

Acel moment când vrei sa încerci ceva nou de mancare, dar e greu să decizi ce. 

Multi dintre noi vrem sa incercam ceva nou de mancare, dar nu stim ce, asa ca hai sa aflam impreuna cateva lucruri despre mancare indiana.

Este diferita si provine din cea mai complexa bucatarie din lume, nu numai dupa gustul savuros, ci si prin metoda de gatire, care reflecta un amestec unic de cultura si mediu.

Mancarea indiana este cel mai bine cunoscuta pentru mixul original de arome. Fie ca este vorba despre India de Nord sau de Sud, sau Centru, condimentele sunt utilizate cu generozitate in prepararea mancarii, iar fiecare dish este satios si poate spune o poveste.

Bucataria indiana este renumita pentru gustul sau unic si pentru varietatea de ingrediente folosite. 

De asemenea, nu este nicio indoiala ca una dintre cele mai cunoscute preparate indiene este Butter Chicken, pui marinat cu condimente, iaurt si suc de lamaie, gătit în sos din piure de roșii, smantana si desigur, unt.


Butter chicken aaa cum il stim astazi, este rezultatul creativitatii unui Chef indian, Kundan Lal Gujral. Tot acesta a inventat si tandoori chicken, un al preparat indian super popular la nivel global. Pana sa devina asa popular insa, puiul tandoori atarna pe tepusele proaspat scoase din tandoor, si se usca si ajungea la gunoi. Impins de nevoia unei solutii, tanarul chef a decis sa rehidrateze bucatile de pui într-un sos din smantana. piure de roșii, condimente si unt. Asa a luat nastere Butter Chicken, unul din cele mai cunoscute preparate indiene.


Așadar, acest curry este o combinatie de pui tandoori cu sos de rosii si unt,  cremos si usor spicy. Cremozitatea sa, nivelul redus de iuteala, cat și combinatia de condimente si ingrediente care ii stau la baza, l-au ajutat sa devina unul din cele mai populare preparate indiene. Chiar si la noi, sunt restaurante care desi nu sunt specializate pe mancare indiana, au Butter Chicken in meniul lor, tocmai pentru a satisface poftele si curiozitatea celor care vor sa descopere ceea ce noi numim The amazing world of indian food.

In ceea ce ne priveste, la IndiVan ne propunem sa facem mancare indiana with a twist sau fusion. Incercam sa folosim condimente indiene, tehnici si principii din bucataria indiana, în creearea unor preparate unice, pe care cautam sa le adaptam gusturilor locale. Astfel vrem  sa incurajam oamenii sa iti diversitice optiunile culinare, încercând să fim acolo pentru #altcevalapranz.

Keywords: mancare indiana, butter chicken, mancare, India, indian food.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top